Ana içeriğe atla

Kolay Ekmek Tarifi

 

Kolay Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Yarım paket maya, şeker ve ılık suyu boş bir kaba alın ve karıştırın. Mayanın çözünmesi için 3-4 dakika bekleyin.
  • Daha sonra karışımın üzerine yavaş yavaş un ve tuzu ekleyin. Tüm malzemelerin karışması için, tahta kaşık kullanın.
  • Hamuru, ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Ardından üzerini streçle kapatın ve 1 saat bekletin.
  • Mayalandırma süreci bittikten sonra, hamuru birkaç dakika daha yoğurun ve elinizle şekil verin.
  • Hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve 20 dakika daha bekletin. 
  • Son olarak üzerine bıçak yardımıyla bir çizik atın. İsterseniz susam ve çörek otu da serpebilirsiniz.
  • Hamuru, 200 dereceye ayarlanmış fırına atın ve 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Kolay Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ekmek yapımında maya kullanmak istemiyorsanız, mayasız ekmek tarifimizi de deneyebilirsiniz.
  • Ekmeğin eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Pişirme işlemine geçmeden önce, ısıya dayanıklı kabın içerisine 2-3 adet buz koyun. Ardından hamuru pişirin. Bu sayede ekmekler daha çıtır olacaktır. 
  • Mayalı hamurların kısa sürede kabarmasına yardımcı olmak için; fırını önce 50 dereceye ayarlayıp 10-15 dakika ısıtın ve kapatın. Hamuru fırının içine yerleştirip mayalanması için bekletin.
  • Dilerseniz, hamurun üstüne yoğurt sürebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EKŞİ MAYA NEDİR, EVDE EKŞİ MAYA NASIL YAPILIR? MAYA REHBERİ

  Eğitmen Şef Arif Akdaş, ekşi maya nedir sorusunu şöyle yanıtlıyor: Ekşi mayalar tek hücreli organizmalardır. Yiyeceklerini elde etmek için enzimleri kullanırlar. Ekşi maya içerisinde yer alan sayısız tür ve çeşitte maya ve laktik asit bakterisi vardır. Un, sıcaklık ve yaratılan ortam, hangisinin gelişeceğine karar verir. Ekşi maya, un ve suyun karıştırılarak  belirli bir zaman ve ısıyla bekletilmesiyle  oluşur. Maya tarafından üretilen laktik asit bakterisi, un ve havadaki yabani bakterileri kullanarak enzimleri aktive edilmesini sağlar. Bu fermantasyon sonucu ekşi maya oluşur. Ekşi maya yapımında önemli olan mayanın oluşum sürecinde kimyasal ve fiziksel tepkimelerini anlamak ve süreci gözlemlemektir. Ekşi maya yapımında unun kalitesi önemlidir. EVDE MAYA NASIL YAPILIR? MAYANIN PÜF NOKTALARI NE? Eğitmen Şef Arif Akdaş, evde maya yapımını ve tarifin aşamalarını şöyle anlatıyor: EKŞİ MAYA YAPIM AŞAMALARI VE PÜF NOKTALARI Tercihen çavdar ve tam buğday unu kullanılır. İlk m...

Şebeke Programı

Kanal D ekranlarında yaz sezonuna fırtınalı bir giriş yapan şebeke programı , izleyicilerine bol kahkahalı dakikalar yaşatıyor. Partnerinin evine ailesi ile tanışmak için giden şakazedelerin karşılaştığı manzara, yepyeni komedi-reality programının aldığı övgüyü gözler önüne seriyor. Koray ile başlayan maceraya ardı ardına yeni kurbanlar ekleniyor. Takipçilerinin ortak buluşma noktası olan sebekeizle.com sitesi, bölümler ile ilgili detayları yazılı ve görsel olarak kullanıcılarına aktarıyor. Daha önce yayınlanan ilk dört bölümü ve 8 Temmuzda ilk bayan şakazede Aylin'in konuk olacağı Şebeke'yi HD görüntü kalitesi ile izleyebilirsiniz. Şebeke 5. bölüm e konuk olacak Aylin ve Serdar'ın Şebeke oyuncuları na ne kadar tahammül edeceğini hep beraber izleyeceğiz. Detaylı fragman görüntüsünü aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

ÇİĞ SÜT NASIL KAYNATILIR, NE KADAR SÜRE DAYANIR?

  Çiğ Süt Mü, Hazır Süt Mü? Çiğ süt, sütün pastörize edilmemiş ve işlenmemiş haline denir. Yani süt sağıldıktan sonra mutfaklardaki yerini alır. Hazır süt ise bir takım işlemlerden geçer. Bu yüzden çiğ süt satın alırken mutlaka güvenilir ve sağlıklı yerler tercih edilmelidir. Aksi takdirde sağlık açısından ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Çiğ süt daha sağlıklı görünse de, 1-2 gün içerisinde tüketilmeli veya süt ürünleri yapımında kullanılmalıdır. Hazır sütlerin dayanıklılık süresi ise daha fazladır. 'Çiğ süt kaynatılmadan içilir mi? sorusu ise en fazla merak edilen sorulardan biridir. Çiğ süt kaynatılmazsa, kısa süre içerisinde zararlı organizmaların üremesine yol açar. Bu organizmaların oluşmasını önlemek için, çiğ süt mutlaka ısıya tabi tutulmalı, yani kaynatılmalıdır.  Çiğ Süt Ne Kadar Süre Dayanır? Hiçbir işlemden geçmemiş çiğ süt, tüm saklanma koşulları oluşturulduysa buzdolabında 2 gün muhafaza edilir. Eğer şartlar uygun değilse 1 gün içerisinde bozulmaya başlar. Bu yüzd...