Yeni Tatlar Keşfetmek İsteyen Çorbaseverler İçin 20 Değişik Çorba Tarifi
- Brüksel Lahanalı Domates Çorbası;
Malzemeler:
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
4 büyük boy domates
15 g tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
4~5 parça Brüksel lahanası
4~5 dal taze nane
Tuz
Karabiber
Brüksel Lahanalı Domates Çorbası Yapılışı:
Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Unu tereyağında kavurun. Salçayı ve rendelediğiniz domatesleri ekleyip 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin. Brüksel lahanalarını dörde bölüp ayrı bir tencerede kavurup domateslerin olduğu tencereye ekleyin. Üzerine sütü ve suyu ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın.
- Mısırlı Bezelye Çorbası;
Malzemeler:
200 gr konserve tane mısır
200 gr konserve bezelye
1 havuç
2 soğan
15 gr margarin
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
6 su bardağı su
Tuz
Mısırlı Bezelye Çorbası Yapılışı:
Konserve bezelye ve mısırın suyunu süzüp sudan geçirin. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Soğanları soyup kıyın.Margarini tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Havucu ekleyip soteleyin. Nişastayı yarım bardak suda eritip tencereye ilave edin. 5.5 bardak suyu ekleyip karıştırın ve havuç hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Mısır, bezelye ve tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Çorbayı kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
- Kırmızı Fasulyeli Semizotu Çorbası;
Malzemeler:
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 demet semizotu
5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kırmızı Fasulyeli Semizotu Çorbası Yapılışı:
Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. İri doğradığınız semizotu ve sıcak suyu ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp bir taşım kaynatın. Haşlanmış kırmızı fasulyeyi ilave edip 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
- Maş Fasulyeli Yer Elması Çorbası;
Malzemeler:
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 g yer elması
1 havuç
6 su bardağı su
1 çay bardağı haşlanmış maş fasulyesi
Yarım su bardağı krema
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
2-3 dal maydanoz
Maş Fasulyeli Yer Elması Çorbası Yapılışı:
Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İri doğradığınız yer elması ve havucu ilave edip 10 dakika daha soteleyin. Suyunu ekleyip 20-25 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Haşlanmış maş fasulyesi, krema, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. Üzerini ince kıydığınız maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
- Cheddar Peynirli Karnabahar Çorbası;
Malzemeler:
1 karnabahar
40 gr tereyağı
1 soğan
2 yemek kaşığı un
400 ml su
250 ml tavuk suyu
300 ml süt
1.5 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
Tuz
Üzeri için;
Kıyılmış maydanoz
Cheddar Peynirli Karnabahar Çorbası Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Un ve tuz ekleyip 1 dakika daha kavurun. Süt, su ve tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Küçük parçalara ayrılmış karnabaharı karışıma ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Peynirin 2/3’ünü çorbaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kaselere paylaştırıp peynir ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın.
- Kuskuslu Pazı Çorbası;
Malzemeler:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
6 su bardağı tavuk suyu
2 kakule içi
1 defne yaprağı
1 çay bardağı kuskus
Yarım demet pazı
Tuz
Karabiber
Terbiyesi için:
1 yumurta
1 limonun suyu
Üzeri için:
Kırmızı kuru biber
Kuskuslu Pazı Çorbası Yapılışı:
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarımsağı ekleyip kavurun. Tavuk suyu, kakule, defne yaprağı ve kuskusu ilave edin. Kuskuslar yumuşamaya başladığında ince kıydığınız pazı yapraklarını ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp pazılar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişen çorbanın içinden defne yaprağını alın. Ayrı bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın. Çorbanın suyundan ekleyerek terbiyeyi ısıtın. Çorbaya ekleyip karıştırın. Ocaktan alın ve kırmızı kuru biber ile süsleyerek sıcak servis yapın.
- Zahterli Yoğurt Çorbası;
Malzemeler:
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı et suyu
3 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Üzeri için:
1 demet pazı
30 gr tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1.5 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı zahter
Tuz
Karabiber
Zahterli Yoğurt Çorbası Yapılışı:
Soğan ve sarımsağı küçük küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bulgur, sıcak su ve et suyunu ekleyip bulgur yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Yoğurdu bir kasede un ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip çırpmaya devam edin ve bunu yavaş yavaş bulgura ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber, nane ve pul biber ile tatlandırın. Üzeri için, pazıları ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağı ve tereyağı ile rendelenmiş sarımsağı soteleyin. Zahter, tuz, karabiber ve nohutları ekleyip birkaç dakika pişirin. Zahterli nohudu pazıya ekleyerek karıştırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine bir miktar pazılı karışımdan ekleyerek sıcak servis yapın.
- Pezüklü Toyga Çorbası;
Malzemeler:
Yarım su bardağı kırık yarma
2 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
6 dal pezük (pazı)
1 soğan
15 gr tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
Üzeri için:
15 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Pezüklü Toyga Çorbası Yapılışı:
Yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek 40 dakika pişirin. Pişerken gerekirse sıcak su ekleyin. Pazı yapraklarını 1 parmak kalınlığında doğrayıp çorbaya ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta ve sütü karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve orta ateşte kaynatmadan ısıtın. Çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadar alıp karışıma ekleyin ve bunu yarmaya karıştırın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağı ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuru nane ekleyin ve çorbanın içine karıştırın. Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın. Çorbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.
Pazı bulamazsanız, aynı şekilde ıspanak kullanabilirsiniz. Kırık yarma; aşurelik buğdayın kırılmış halidir. Bulamazsanız, aşurelik buğdayı kahve değirmeninde çekerek kendiniz elde edin. Değirmende çekerken çok ufak yapmayın. Bir iki kez çekmeniz yeterli olacaktır.
- Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası;
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı sarı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
1 küçük boy soğan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
3 küçük parça damla sakızı
5~6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
30 gr tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
Damla Sakızlı ve Zerdeçallı Mercimek Çorbası Yapılışı:
Mercimekleri, pirinci ve bulguru yıkayıp süzün. Soğanın, havucun ve patatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eritip soğanı şekerle birlikte karamelize olana kadar kavurun. Unu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Kalan sebzeleri, damla sakızını, et suyunu, mercimekleri, bulguru ve pirinci de ilave edin. Orta ateşte, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve zerdeçalı ekleyip tatlandırın. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
- Bacaklı Yeşil Mercimek Çorbası Yapılışı;
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bacak (ev eriştesi)
2 soğan
50 g kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tereyağı
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Nane
Kırmızı pul biber
Bacaklı Yeşil Mercimek Çorbası Yapılışı:
Yeşil mercimeği geniş bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip kıymanın rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. Salça ve suyunu süzdüğünüz mercimeği ilave edip 3-4 dakika pişirin. Suyu ilave edip kaynatın. Çorba kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Erişteler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
- Fesleğenli ve Dolmalık Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası;
Malzemeler:
1 soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
500 g bal kabağı
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 litre et veya tavuk suyu (veya sade su)
200 g labne peyniri
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Deniz tuzu
Üzeri için:
1-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1-2 dal fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Fesleğenli ve Dolmalık Fıstıklı Bal Kabağı Çorbası Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Küp şeklinde kesilmiş bal kabağını ilave edin. Birkaç dakika kavurun. Daha sonra havuç ile patatesi de aynı şekilde doğrayıp tencerenin içine ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın rendelenmiş muskatı, taze çekilmiş karabiberi ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatın. En son ayrı bir yerde çırpmış olduğunuz krem peyniri ekleyin. Blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
Üzeri için zeytinyağını tavada ısıtıp dolmalık fıstık, çok ince kıyılmış sarımsakları ve çok ince kıyılmış fesleğenleri kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine dolmalık fıstıklı,fesleğenli ve sarımsaklı yağı gezdirip sıcak servis yapın.
- Portakallı Havuç Çorbası;
Malzemeler:
3 havuç
1 portakalın suyu
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sarı mercimek
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Portakallı Havuç Çorbası Yapılışı:
Havuçların kabuğunu soyup rendeleyin. Taze sıkılmış portakal suyu, su, rendelenmiş havuç ve mercimeği tencereye alıp kısık ateşte pişirin. Mercimekler yumuşayınca ocaktan alın ve tüm karışımı blender’la ezin. Tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Baharatları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Blender’da ezdiğiniz karışımı yavaş yavaş ekleyin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırıp sıcak servis yapın.
- Limonlu ve Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası;
Malzemeler:
400 gr kuzu gerdan eti
20 gr un
15 gr yoğurt
Yarım limonun suyu
1 yumurta
50 ml et suyu
10 gr tereyağı
Tuz
Kırmızıbiber
1 soğan
1 havuç
Limonlu ve Yoğurtlu Kuzu Gerdan Çorbası Yapılışı:
Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir çorba. Kuzu gerdanı iyice temizlenip yıkayın. Derin bir tencerede sırasıyla su, ufak doğranmış soğan ve havucu ilave edip haşlayın. Suyunu süzüp ayrı bir tencereye alın. Etleri ellerinizle incecik ayırın. Kalan et suyunu kaynatın. Un, yoğurt, limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaşça ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ekledikten sonra etleri de ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Teflon tavada tereyağını eritin. Kırmızıbiberi ekleyip bir iki dakika pişirin. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.
- Kinoalı ve Nohutlu Pırasa Çorbası;
Malzemeler:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 orta boy havuç (Halka doğranmış)
500 g pırasa (İnce doğranmış)
Tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı kırmızı kinoa
200 g yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
Kinoalı ve Nohutlu Pırasa Çorbası Yapılışı:
Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp halka şeklinde doğradığınız havuçları ve pırasaları ekleyin. 5 dakika kadar kavurun. Tuzu, baharatı, kinoayı, nohudu ve 5 bardak sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya bırakın. 15 dakika sonra ayrı bir yerde oda ısısına gelmiş yoğurdu ve yumurta sarısını iyice karıştırın. Kaynamakta olan çorbadan 3-4 yemek kaşığı kadarını alıp yoğurtlu karışımın içine ekleyin. İyice karıştırın. Elde ettiğiniz yoğurtlu karışımı kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş dökün (Bu arada çorbayı karıştırmayı ihmal etmeyin). 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
- Tarhanalı Balık Çorbası;
Malzemeler:
400 g iskorpit veya kırlangıç balığı
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı elenmiş Trakya tarhanası
1 yemek kaşığı nohut unu
Yarım pırasa (Halka doğranmıs¸)
2 orta boy havuç (rendelenmiş)
200 g balkabağı (rendelenmiş)
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Baharat bohçası için:
4-5 adet kuru alıç
1 yemek kaşığı zahter
1/2 demet maydanoz sapı
2 yemek kaşığı limon kabuğu
Üzeri için:
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kavrulmuş kabak çekirdeği
Tarhanalı Balık Çorbası Yapılışı:
Alıç¸, zahter, maydanoz sapı ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tülbent içine alın, tülbenti bohça haline getirip bir iple bağlayarak baharat demeti hazırlayın. Suyu orta ateşe alın ve yaklaşık 3 dakika sonra balığı, ince kıyılmış soğanı ve hazırladığınız baharat demetini suya ilave edin. Su ha f kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve düşük ateşte pişirmeyi sürdürün. Balıklar pişip etleri ayrılmaya başladığında ocaktan alın. Balığı tencereden alıp etlerini ayrı bir kaba, suyunu da tülbentten geçirip ayrı bir kaba alın. Aynı tencerede pırasaları tereyağıyla 4-5 dakika sürekli c¸evirerek soteleyin. Pırasaların sularını tamamen yitirmemesine özen gösterin. Sonrasında rendelenmiş balkabağı ve havucu ilave edin. Birkaç dakika daha soteleyin. Tarhanayı ve unu ekleyerek kavurmaya 3-4 dakika kadar devam edin. Rengi hafif dönmeye başlayınca süzdüğünüz balık suyunu üzerine ilave edin. Kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ekleyin. Çorbayı sürekli karıştırarak kaynama derecesine gelene kadar pis¸irin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve blenderdan geçirip süzün. Ayırmış olduğunuz balık etlerini ekleyip karıştırın ve servis kaselerine paylaştırın. Üzerine kabak çekirdekleri ve limon kabuğu rendesi serperek madalyon simit ile servis yapın.
- Fasulyeli ve Zerdeçallı Arpa Şehriye Çorbası;
Malzemeler:
1 su bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı arpa şehriye
1 soğan
1 salçalık kırmızıbiber
5 su bardağı tavuk suyu
2 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Fasulyeli ve Zerdeçallı Arpa Şehriye Çorbası Yapılışı:
Kuru fasulyeyi bol suyla yıkayıp haşlayın ve suyunu süzün. Ayçiçeği yağını tencereye alıp ısıtın. Kıyılmış soğan ve küp kesilmiş biberi ekleyip orta ateşte kavurun. 5 su bardağı tavuk suyunu, tuzu, karabiberi ve zerdeçalı ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra arpa şehriyeyi ve haşlanmış kuru fasulyeyi ilave edip orta ateşte pişirin. Servis yapın.
- Mantılı Sebze Çorbası;
Malzemeler:
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 havuç
1 patates
2 kereviz sapı (doğranmış)
300 gr mantı
7 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Mantılı Sebze Çorbası Yapılışı:
Soğan, patates ve havucun kabuğunu soyup küp şekinde doğrayın. Zeytinyağı ve soğanı tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Doğranmış kereviz sapı, patates ve havuçları ekleyin. Tuz ekleyip 10 dakika sonra mantıları ilave edin ve yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
- Sütlü Kestane Çorbası;
Malzemeler:
600 gr kestane
1 pırasa
2 yemek kaşığı un
125 gr konserve mantar
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kavrulmuş file badem
Sütlü Kestane Çorbası Yapılışı:
Muhteşem tariflerle soğuk kış günlerinde lezzetin sıcaklığını tadacaksınız. Pırasayı doğrayıp zeytinyağı ile soteleyin. Kestanelerin kabuklarını soyun. Mantarlarla kestaneleri iri doğrayıp un ile birlikte pırasaya ilave edip soteleyin. Tavuk suyunu ve suyu ekleyin. Püre olacak kıvama gelinceye kadar pişirip mutfak robotundan geçirin. Tekrar tencereye alıp, süt ve tuzu ilave edip kaynatın. Servis kaselerine alıp üzerine kavrulmuş file badem serperek sıcak servis yapın.
- Ispanaklı Buğday Çorbası;
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
Yarım demet ıspanak
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Tuz
Üzeri için:
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 tatlı kaşığı tereyağı
Ispanaklı Buğday Çorbası Yapılışı:
Haşlanmış buğday ve yıkayıp ince doğradığınız ıspanakları bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip 20 dakika kaynatın. Bir karıştırma kabında yoğurt, yumurta, un ve tuzu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ekleyerek ılındırın ve karışımı çorbaya ilave edin. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Çorbanızı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Üzeri için kırmızı pul biberi tereyağında kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
- Jambonlu Bezelye Çorbası;
Malzemeler:
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
450 gr dondurulmuş bezelye
60 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
2~2.5 litre sıcak su
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
2 kalın dilim dana jambon
4 yemek kaşığı dondurulmuş bezelye
Zeytinyağı
Karabiber
Jambonlu Bezelye Çorbası Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Sarımsakları rendeleyip ekleyin. Bezelyeleri ilave edin ve yüksek ateşte 3-4 dakika soteleyin. 2 litre sıcak su ekleyip bezelyeler tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp blender’dan geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tereyağını eritip unu ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun. Bezelye püresini ekleyerek yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Kıvamı için gerektiği kadar sıcak su ilave edin ve 10 dakika kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzeri için bezelyeleri 1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Jambonları şerit halinde doğrayın. Çorbayı kaselere paylaştırıp üzerine jambon, bezelye ve karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder