Ana içeriğe atla

KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR, NASIL KULLANILIR?

 Kefir çok eski dönemlerden bu yana kadınların güzelleşmek için kullandığı bir içecek. Kefir, güzelleştirirken, aynı zamanda zayıflamanızı da sağlıyor. Alman Bunte dergisi internet sayfasında kefir mucizesine değindi.

Bu ekşimiş peynir suyu Kraliçe Kleopatra tarafından da güzellik banyosu olarak kullanılıyordu. Romalılar da kefiri bir ilaç olarak kullanıyordu. Mide ve bağırsak hastalıklarına karşı birebir olarak kabul ediliyordu. Hazır satılan kefir yerine, kolayca hazırlayabileceğiniz ev yapımı kefir tarifine göz atmayı unutmayın.


Kefirin Faydaları Nelerdir?

  • Kefirin içinde bulunan hidroksi asitler cilde ve bağışıklık sistemine çok iyi geliyor.
  • Bilindiği üzere, eski tarihlerde Fransız kadınlar şarap yaptıktan sonra üzüm posasını yüzlerine sürerler, İspanyol soyluları portakal posasını yüz maskesi olarak kullanırlardı. Macar kadınların salça yaparken domatesi yine yüzlerine sürmeleri de bu nedenledir.
  • Tüm bu gıdalar içinde hidroksi asitler bulundururlar. Tabii tarihte kadınlar bu bilgiyi bilmeden tüm bunların ciltlerine çok iyi geldiğini keşfetmişlerdir
  • Potasyum vücuttaki asit dengesini sağlar.
  • Kalsiyum kemikleri korur.
  • Demir kan akışını düzenler.
  • Vücuttaki magnezyum, fosfor, sodyum gibi önemli fonksiyonu olan elementleri dengeler ve azalmamasını sağlar
  • Sinir hücrelerine gerekli B Vitaminini gönderir, ayrıca vücuda gerekli enerjiyi pompalar
  • Tiroit bezlerine gerekli iyot miktarını göndererek hormonların çalışmasını sağlar.
  • Sivilce ve akne izlerine iyi gelir. Lekeleri açar. (İnce bir tülbentle suratınıza maske yaptıktan sonra bol su ile yıkamanızı öneririz)
  • Kefir çok fazla protein içerir. Proteinler de, oluşan hücrelerin vücut yağlarını yakması için yeni kasların yapılanmasında yardımcı olur. Yani kefir vücutta bir nevi yağ yakıcı görevi yapar. Bu nedenle de kilo vermenin yanı sıra kas yapmada da etkilidir.
  • Ayrıca kefir içmek bağışıklık sistemini güçlendirirken, kan basıncını da dengeliyor. Kleopatra da ekşi sütle banyo yapmakta haklıydı. Çünkü bu içecek hem cildi, hem tırnakları, hem de saçları yeniliyor.


Kefir Yeniden Keşfedildi!

Günümüzde evlerimizde sıklıkla tükettiğimiz kefir, laktik asit, B12 , B1 ve K vitaminlerinden yana zengin mayalandırılmış süt türevidir.
Kefir biraz geçmişte kalmış ve unutulan bir içecekti, ancak spor yapmayı seven, sağlıklı yaşamaya yönelin insanlar tarafından yeniden keşfedildi. Kefirin aynı zamanda kilo vermede faydasını da gördüler.
Normalde süt ürünlerinin çok yağlı ve kalori içerdiği düşünülebilir. Ancak kefir bağışıklık sistemiyle birlikte, bağırsakları da düzenleyerek kilo vermeyi sağlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EKŞİ MAYA NEDİR, EVDE EKŞİ MAYA NASIL YAPILIR? MAYA REHBERİ

  Eğitmen Şef Arif Akdaş, ekşi maya nedir sorusunu şöyle yanıtlıyor: Ekşi mayalar tek hücreli organizmalardır. Yiyeceklerini elde etmek için enzimleri kullanırlar. Ekşi maya içerisinde yer alan sayısız tür ve çeşitte maya ve laktik asit bakterisi vardır. Un, sıcaklık ve yaratılan ortam, hangisinin gelişeceğine karar verir. Ekşi maya, un ve suyun karıştırılarak  belirli bir zaman ve ısıyla bekletilmesiyle  oluşur. Maya tarafından üretilen laktik asit bakterisi, un ve havadaki yabani bakterileri kullanarak enzimleri aktive edilmesini sağlar. Bu fermantasyon sonucu ekşi maya oluşur. Ekşi maya yapımında önemli olan mayanın oluşum sürecinde kimyasal ve fiziksel tepkimelerini anlamak ve süreci gözlemlemektir. Ekşi maya yapımında unun kalitesi önemlidir. EVDE MAYA NASIL YAPILIR? MAYANIN PÜF NOKTALARI NE? Eğitmen Şef Arif Akdaş, evde maya yapımını ve tarifin aşamalarını şöyle anlatıyor: EKŞİ MAYA YAPIM AŞAMALARI VE PÜF NOKTALARI Tercihen çavdar ve tam buğday unu kullanılır. İlk m...

Şebeke Programı

Kanal D ekranlarında yaz sezonuna fırtınalı bir giriş yapan şebeke programı , izleyicilerine bol kahkahalı dakikalar yaşatıyor. Partnerinin evine ailesi ile tanışmak için giden şakazedelerin karşılaştığı manzara, yepyeni komedi-reality programının aldığı övgüyü gözler önüne seriyor. Koray ile başlayan maceraya ardı ardına yeni kurbanlar ekleniyor. Takipçilerinin ortak buluşma noktası olan sebekeizle.com sitesi, bölümler ile ilgili detayları yazılı ve görsel olarak kullanıcılarına aktarıyor. Daha önce yayınlanan ilk dört bölümü ve 8 Temmuzda ilk bayan şakazede Aylin'in konuk olacağı Şebeke'yi HD görüntü kalitesi ile izleyebilirsiniz. Şebeke 5. bölüm e konuk olacak Aylin ve Serdar'ın Şebeke oyuncuları na ne kadar tahammül edeceğini hep beraber izleyeceğiz. Detaylı fragman görüntüsünü aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

ÇİĞ SÜT NASIL KAYNATILIR, NE KADAR SÜRE DAYANIR?

  Çiğ Süt Mü, Hazır Süt Mü? Çiğ süt, sütün pastörize edilmemiş ve işlenmemiş haline denir. Yani süt sağıldıktan sonra mutfaklardaki yerini alır. Hazır süt ise bir takım işlemlerden geçer. Bu yüzden çiğ süt satın alırken mutlaka güvenilir ve sağlıklı yerler tercih edilmelidir. Aksi takdirde sağlık açısından ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Çiğ süt daha sağlıklı görünse de, 1-2 gün içerisinde tüketilmeli veya süt ürünleri yapımında kullanılmalıdır. Hazır sütlerin dayanıklılık süresi ise daha fazladır. 'Çiğ süt kaynatılmadan içilir mi? sorusu ise en fazla merak edilen sorulardan biridir. Çiğ süt kaynatılmazsa, kısa süre içerisinde zararlı organizmaların üremesine yol açar. Bu organizmaların oluşmasını önlemek için, çiğ süt mutlaka ısıya tabi tutulmalı, yani kaynatılmalıdır.  Çiğ Süt Ne Kadar Süre Dayanır? Hiçbir işlemden geçmemiş çiğ süt, tüm saklanma koşulları oluşturulduysa buzdolabında 2 gün muhafaza edilir. Eğer şartlar uygun değilse 1 gün içerisinde bozulmaya başlar. Bu yüzd...