Ana içeriğe atla

EV YAPIMI KAYMAK TARİFİ: EVDE DOĞAL KAYMAK NASIL YAPILIR?

 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan kaymak, evde kolayca yapılabilecek besinlerden biridir. Özellikle balla birlikte sunulan kaymağın tamamen doğal ve gerçek lezzetini bulmak giderek zorlaşıyor. Tam da bu yüzden gerçek kaymağa çok yakın lezzeti olan bir tarifimiz var. Yalnızca 3 malzeme kullanarak ev yapımı kaymak tarifini hazırlayabilir, sofranızı doğal besinlerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırladığınız kaymağı yalnızca kahvaltıda değil, kaymaklı tatlılar sayfamızdaki tariflerde de kullanabilirsiniz. Evde kaymak nasıl yapılır diye merak eden için, işte nefis kaymak tarifi:


Kaymak Tarifi Malzemeleri

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 3 paket sıvı krema


Evde Kaymak Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle günlük sütünüzü kaynatın ve ılımaya bırakın. Eğer pastörize süt kullanacaksanız bu işlemi atlayabilirsiniz.
  • Sütün içerisine önce kremaları, ardından nişastayı ilave edin ve güzelce çırpın.
  • Çırpma işleminden sonra sütü tekrar ocağa alın.
  • Kıvamı hafifçe koyulaşana kadar karıştırın. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.
  • Sütü borcama veya seramik kaba aktarın. Üzerini streç film ile örtün.
  • Süt tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırın. En az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 1 gece dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
  • Buzdolabında soğuyan kaymağı bıçak yardımıyla kesin. Rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız kaymağı hava almayan bir kaba yerleştirin. Bu şekilde buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Sadece Sütle Kaymak Nasıl Yapılır?

Kaymak yapmanın ikinci yöntemi ise sütün kaynatılmasıdır. Bu işlem için ihtiyacınız olan tek şey, günlük taze süttür.

  • Öncelikle 4-5 kilo sütü bir tencereye aktarın ve kaynatın. Süt kaynadığında kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
  • Süt soğurken yağlı kısmı üzerinde toplanacaktır. Soğuduğunda sütün üzerinde oluşan yağlı kısmı alın.
  • Yağlı kısmı katılaşana kadar mikserle çırpın. Katılaştığında kapaklı bir kabın içerisine aktarın.
  • Hazırladığınız kaymağı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 4-5 gün içerisinde tüketin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EKŞİ MAYA NEDİR, EVDE EKŞİ MAYA NASIL YAPILIR? MAYA REHBERİ

  Eğitmen Şef Arif Akdaş, ekşi maya nedir sorusunu şöyle yanıtlıyor: Ekşi mayalar tek hücreli organizmalardır. Yiyeceklerini elde etmek için enzimleri kullanırlar. Ekşi maya içerisinde yer alan sayısız tür ve çeşitte maya ve laktik asit bakterisi vardır. Un, sıcaklık ve yaratılan ortam, hangisinin gelişeceğine karar verir. Ekşi maya, un ve suyun karıştırılarak  belirli bir zaman ve ısıyla bekletilmesiyle  oluşur. Maya tarafından üretilen laktik asit bakterisi, un ve havadaki yabani bakterileri kullanarak enzimleri aktive edilmesini sağlar. Bu fermantasyon sonucu ekşi maya oluşur. Ekşi maya yapımında önemli olan mayanın oluşum sürecinde kimyasal ve fiziksel tepkimelerini anlamak ve süreci gözlemlemektir. Ekşi maya yapımında unun kalitesi önemlidir. EVDE MAYA NASIL YAPILIR? MAYANIN PÜF NOKTALARI NE? Eğitmen Şef Arif Akdaş, evde maya yapımını ve tarifin aşamalarını şöyle anlatıyor: EKŞİ MAYA YAPIM AŞAMALARI VE PÜF NOKTALARI Tercihen çavdar ve tam buğday unu kullanılır. İlk m...

Şebeke Programı

Kanal D ekranlarında yaz sezonuna fırtınalı bir giriş yapan şebeke programı , izleyicilerine bol kahkahalı dakikalar yaşatıyor. Partnerinin evine ailesi ile tanışmak için giden şakazedelerin karşılaştığı manzara, yepyeni komedi-reality programının aldığı övgüyü gözler önüne seriyor. Koray ile başlayan maceraya ardı ardına yeni kurbanlar ekleniyor. Takipçilerinin ortak buluşma noktası olan sebekeizle.com sitesi, bölümler ile ilgili detayları yazılı ve görsel olarak kullanıcılarına aktarıyor. Daha önce yayınlanan ilk dört bölümü ve 8 Temmuzda ilk bayan şakazede Aylin'in konuk olacağı Şebeke'yi HD görüntü kalitesi ile izleyebilirsiniz. Şebeke 5. bölüm e konuk olacak Aylin ve Serdar'ın Şebeke oyuncuları na ne kadar tahammül edeceğini hep beraber izleyeceğiz. Detaylı fragman görüntüsünü aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

ÇİĞ SÜT NASIL KAYNATILIR, NE KADAR SÜRE DAYANIR?

  Çiğ Süt Mü, Hazır Süt Mü? Çiğ süt, sütün pastörize edilmemiş ve işlenmemiş haline denir. Yani süt sağıldıktan sonra mutfaklardaki yerini alır. Hazır süt ise bir takım işlemlerden geçer. Bu yüzden çiğ süt satın alırken mutlaka güvenilir ve sağlıklı yerler tercih edilmelidir. Aksi takdirde sağlık açısından ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Çiğ süt daha sağlıklı görünse de, 1-2 gün içerisinde tüketilmeli veya süt ürünleri yapımında kullanılmalıdır. Hazır sütlerin dayanıklılık süresi ise daha fazladır. 'Çiğ süt kaynatılmadan içilir mi? sorusu ise en fazla merak edilen sorulardan biridir. Çiğ süt kaynatılmazsa, kısa süre içerisinde zararlı organizmaların üremesine yol açar. Bu organizmaların oluşmasını önlemek için, çiğ süt mutlaka ısıya tabi tutulmalı, yani kaynatılmalıdır.  Çiğ Süt Ne Kadar Süre Dayanır? Hiçbir işlemden geçmemiş çiğ süt, tüm saklanma koşulları oluşturulduysa buzdolabında 2 gün muhafaza edilir. Eğer şartlar uygun değilse 1 gün içerisinde bozulmaya başlar. Bu yüzd...