Ana içeriğe atla

Günlük kiralık Ev

Günlük Kiralık Ev nedir?Günlerdir ne yapsam diye düşünüyorum. Onlarca makale okudum. Ne
yapsam da tatilimi gerçek bir tatil olarak yaşasam dedim.

Nerede o eski
günler? Ailece amcamın evine gider, gündüz kuzenler ile gezer, akşamları
sohbet ederdik. Artık çocuklar var. O kadar rahat olamıyoruz. İstanbul'da
otellerde kalmak hiç konforlu olmuyor bizim aile için. Otel odası soğukluğunu
bilirsiniz. Koridorlarda yabancı insanlar falan. Rahatsız bir ortam benim için.
Bir oda bir banyo... Mekân olarak rahatsızlık var zaten.

İnsan doğası
kalıcı olmayı sever. Misafirliği değil ev sahibi olayı sever. Bizim toplumumuz ev
sahibi olmayı sever misafir olayı değil. Misafirlikte hiç rahat edemez. Bir an
önce eve dönmek ister. Uzun misafirlikler bir süre sonra rahatsızlık vermeye
başalar. Tatil, tatil olmaktan çıkar bir eziyet haline gelir. Hiç kendi evinde
kanepeye uzandığında ki rahatlığı otel odasında alabilir misin?
Diyeceksin ki: Tatil zaten, hep dışarıdayım. Tatil de olsa ailenle aynı
ortamda bulunuyorsun. Çocuklar nasıl rahat edecekler? Bir otel odası kaç kişi
alabilir? Bunlar hep sorundur.

Arkadaşlarım
İstanbul gezilerinde günlük kiralık ev tutmuşlar. Apartmanın bütün daireleri
güzelce en modern şekilde döşenmiş. İçerisi tertemiz. Mutfak, banyo, yatak
odası, salon... Her yer o kadar lüks döşenmiş ki televizyonda gördüğümüz dizi,
film setlerinde hissetmişler kendilerini. Firmanın personeli de çok güler
yüzlüymüş. Fazla gürültü de yokmuş. Evlerde en fazla 4-5 kişi kalınmasına izin
veriliyormuş. Fiyat olarak nasıl mıymış? Ekonomikmiş tabi ki. İstanbul
Taksim'de en ucuz otel kişi başı 50€. (Tarlabaşı'nı bilirsiniz. Uyuşturucu,
çeteler, organ mafyası... Ahlaksızlığı da açıkça yazmıyorum. Oralara yakın
yerlerde 30€'ya da bulabilirsiniz. Fakat size kimse bunu tavsiye etmez.) Günlük
kiralık evler
ise 60-70 Euro’dan başlıyor. Manzaralı olanları ise biraz daha
pahalıdır tabi ki.

Güzel bir hesap yapalım şimdi. 4 kişilik bir aile olarak bir otele gittiniz. kişi başı 50€ ödediniz. Çocuklar için 30€ ödeseniz bile günlük kiralık ev her durumda daha ucuza gelir.

Ayrıca kendi mutfağında istediğiniz yemeği yapabiliyorsunuz. Başkalarının pişirdiği yiyemeyen insanlar var. Eğer siz de onlardansanız otel yemeklerini yemekte zorlanabilirsiniz. Basında çıkan haberleri duymuş olmalısınız. Otel yemeklerini ucuza getirmek için, yemeklerin içine burada bahsetmek istemediğim neler neler katıyorlar.

Tabi güzel bir restoranda yemek yemeyin demiyorum. Ama bir otelde ne kadar güvenli bir şekilde yemek yenilebilir ki? Bunu da göz önünde bulundurun. Benim için yemek çok önemli olduğundan buna özellikle dikkat ettim.

Sahibinden.com sitesinden biraz araştırma yapayım dedim. Demez olaydım. Sahibinden.com dolandırıcı kaynıyormuş da haberim yokmuş. Hangi ilana baktıysam hep çalıntı fotoğraflar, yeni üyelikler falan var . Birisini arıyorum. O ev dolu falan ev var diyor. Kimisinin ofisi yok. Kaçak çalışıyor. Kimisinin bir tane evi var. Amatör olarak bu işi yapıyor.

Zaten bahsettiğim arkadaşlar önce sahibinden.com'dan bir yer ayırtmışlar. Daha sonra nasıl olduysa tekrar aradıklarında numara kullanımda değilmiş. Allah'tan kapora göndermemişler. Yoksa çok fena dolandırılacakmışlar.

Arama yaptıklarında günlük kiralık ev konusunda epey firma olduğunu görmüşler.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kolay Ekmek Tarifi

  Kolay Ekmek Tarifi İçin Malzemeler 2.5 su bardağı un 1 su bardağı ılık su Yarım paket maya 1 tatlı kaşığı şeker 2 çay kaşığı tuz Kolay Ekmek Nasıl Yapılır? Yarım paket maya, şeker ve ılık suyu boş bir kaba alın ve karıştırın. Mayanın çözünmesi için 3-4 dakika bekleyin. Daha sonra karışımın üzerine yavaş yavaş un ve tuzu ekleyin. Tüm malzemelerin karışması için, tahta kaşık kullanın. Hamuru, ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Ardından üzerini streçle kapatın ve 1 saat bekletin. Mayalandırma süreci bittikten sonra, hamuru birkaç dakika daha yoğurun ve elinizle şekil verin. Hamuru yağlı kağıt serili bir tepsiye alın ve 20 dakika daha bekletin.  Son olarak üzerine bıçak yardımıyla bir çizik atın. İsterseniz susam ve çörek otu da serpebilirsiniz. Hamuru, 200 dereceye ayarlanmış fırına atın ve 30 dakika pişirin. Afiyet olsun. Kolay Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir? Ekmek yapımında maya kullanmak istemiyorsanız, mayasız ekmek tarifimizi de deneyebilirsiniz....

Şebeke Programı

Kanal D ekranlarında yaz sezonuna fırtınalı bir giriş yapan şebeke programı , izleyicilerine bol kahkahalı dakikalar yaşatıyor. Partnerinin evine ailesi ile tanışmak için giden şakazedelerin karşılaştığı manzara, yepyeni komedi-reality programının aldığı övgüyü gözler önüne seriyor. Koray ile başlayan maceraya ardı ardına yeni kurbanlar ekleniyor. Takipçilerinin ortak buluşma noktası olan sebekeizle.com sitesi, bölümler ile ilgili detayları yazılı ve görsel olarak kullanıcılarına aktarıyor. Daha önce yayınlanan ilk dört bölümü ve 8 Temmuzda ilk bayan şakazede Aylin'in konuk olacağı Şebeke'yi HD görüntü kalitesi ile izleyebilirsiniz. Şebeke 5. bölüm e konuk olacak Aylin ve Serdar'ın Şebeke oyuncuları na ne kadar tahammül edeceğini hep beraber izleyeceğiz. Detaylı fragman görüntüsünü aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

EKŞİ MAYA NEDİR, EVDE EKŞİ MAYA NASIL YAPILIR? MAYA REHBERİ

  Eğitmen Şef Arif Akdaş, ekşi maya nedir sorusunu şöyle yanıtlıyor: Ekşi mayalar tek hücreli organizmalardır. Yiyeceklerini elde etmek için enzimleri kullanırlar. Ekşi maya içerisinde yer alan sayısız tür ve çeşitte maya ve laktik asit bakterisi vardır. Un, sıcaklık ve yaratılan ortam, hangisinin gelişeceğine karar verir. Ekşi maya, un ve suyun karıştırılarak  belirli bir zaman ve ısıyla bekletilmesiyle  oluşur. Maya tarafından üretilen laktik asit bakterisi, un ve havadaki yabani bakterileri kullanarak enzimleri aktive edilmesini sağlar. Bu fermantasyon sonucu ekşi maya oluşur. Ekşi maya yapımında önemli olan mayanın oluşum sürecinde kimyasal ve fiziksel tepkimelerini anlamak ve süreci gözlemlemektir. Ekşi maya yapımında unun kalitesi önemlidir. EVDE MAYA NASIL YAPILIR? MAYANIN PÜF NOKTALARI NE? Eğitmen Şef Arif Akdaş, evde maya yapımını ve tarifin aşamalarını şöyle anlatıyor: EKŞİ MAYA YAPIM AŞAMALARI VE PÜF NOKTALARI Tercihen çavdar ve tam buğday unu kullanılır. İlk m...